tiistai 5. heinäkuuta 2011

Lorna Byrne: Portaat taivaaseenVihdoin sain tämän kirjastosta oltuani varausjonossa melko pitkään. Kirjailijan suosio ei ole ainakaan laskenut mihinkään ensimmäisen kirjan, Enkeleitä hiuksissani, jälkeen.

Portaat taivaaseen jatkaa samaa kaavaa kuin ensimmäinen kirja. Jos piti siitä, pitää varmasti tästäkin. Lorna kertoo elämästään, kohtaamistaan enkeleistä ja enkeleiden hänelle kertomista asioista ja näyttämistä näyistä. Mielenkiintoisinta antia olivat kertomukset ensimmäisen kirjan kirjoittamisesta, sen saamisesta julkaistuksi sekä Lornan mainoskiertueilla tapaamista ihmisistä. Nämä olivat konkreettisia asioita ja näitä olisin kaivannut enemmänkin. Heti kirjan alkumetreillä kerrottu näky Jumalan kirjastosta ja sinne johtavasta suuresta portaikosta saivat minut hieman vastahankaiseksi loppukirjan lukemista kohtaan. Loppua kohden lukeminen oli kuitenkin helpompaa.

Pohdin Enkeleitä hiuksissani -kirjan lukemisen jälkeen, tulisinko vakuuttuneeksi enkeleiden olemassaolosta ja Lornan kokemien asioiden todenperäisyydestä tämän toisen kirjan lukemisen jälkeen. En tiedä. En kokonaan ainakaan, mutta ehkä kyyninen mieleni on avautunut vähän. Jotkut kirjoissa kerrotut asiat saivat ensimmäisenä ajattelemaan hallusinaatioita ja liian vilkasta mielikuvitusta, mutta kokonaan en kirjoja mielikuvituksen tuotteiksi kuitenkaan ole valmis tuomitsemaan. 

Ei kommentteja: