sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Linda Howard: Hetki lyö


Pienessä Pekesvillen kaupungissa tapahtuu outoja. Ensin häviää maahan parikymmentä vuotta aiemmin kaivettu aikakapseli, eikä valvontakameroissa näy kuin outo valonvälähdys. Sitten murhataan kaupungin pitkäaikainen asukas, eikä minkäänlaisia johtolankoja löydy. Poliisi Knox Davis yrittää ymmärtää mistä on kysymys, mutta kun hän törmää murhapaikalla itsensä FBI:n agentiksi esittelevään Nikita Stoveriin, asiat mutkistuvat entisestään, eikä Nikitankaan henkilöllisyydestä ja motiiveista ole takeita.

Takakansi lupaili jännitystä, romatiikkaa ja science fictionia ja kyllä kirja kaikkia näitä sisälsikin. Plussaa siitä että lähestymistapa oli todellakin erilainen kuin yleensä lukemissani jännäreissä. Paljon miinuksia hajanaisesta juonesta ja tylsästä kirjoitustavasta. Takakannen perusteella odotin liikoja, mielestäni juonesta olisi voinut saada paljon paremman ja mielenkiintoisemman, nyt kirja tuntui vain keskeneräiseltä ja typerältä. 

2 kommenttia:

Irene K kirjoitti...

Tämä taitaa olla viimeisimpiä Howardeja, jonka olen lukenut. Tämä oli oli juuri tuon scifi-efektin myötä teos, joka jäi mieleen, vaikka kaikenlaista Howardmaista kökköyttä kyllä muuten riitti.

Miiru kirjoitti...

Minulta on tämän kirjailijan teokset menneet kokonaan ohi silmien tähän asti, tämänkin bongasin äitini kirjastopinosta. Vaikka ensivaikutelma ei mitenkään huiman hyvä ollut, taidan kokeilla vielä toistakin kirjaa..