maanantai 12. marraskuuta 2012

David Hewson: Kuoleman vuodenaika


Nic Costa on nuori ja tinkimätön roomalaispoliisi, joka saa uudeksi parikseen täydellisen vastakohtansa Luca Rossin. Nic kuulee Vatikaanin kirjastossa sattuneesta ammuskelusta ja vaikka heillä ei ole toimivaltaa Vatikaanissa, he menevät paikalle. Tapon todistajana on Sara Farnese, salaperäinen ja etäinen yliopisto-opettaja, jonka selvittämän vihjeen avulla he löytävät kolme muuta raa'asti murhattua ihmistä. Murhat eivät lopu tähän, mutta kaikilta uhreilta löytyy yksi yhteinen tekijä, Sara.

Vaikka kirjailija on englantilainen, hän on saanut luotua kirjaan upean italialaisen tunnelman. Rooma kesähelteellä, upeat rakennukset ja maalaukset pystyy tuntemaan ja näkemään lukiessa selvästi. Päähenkilöt ovat mielenkiintoisia, eikä heidän puutteitaan ole siloiteltu. Vaikka murhaaja paljastettiin jo suunnilleen kirjan puolivälissä, ei kirjan pointti ollutkaan murhaajan miettiminen ja etsiminen, vaan kaiken taustalla olevan juonittelun ja salailun paljastuminen. Loppuratkaisu oli mielenkiintoinen, kerrankin voi sanoa että luettavaa riitti loppuun saakka eikä loppu ollut pettymys.

Kirja on ensimmäinen Nic Costa -sarjassa, josta on suomennettu tämän lisäksi ainakin kaksi muuta kirjaa. Englanniksi kirjoja on ilmestynyt jo kymmenen, joten luettavaa riittää joksikin aikaa.

Ei kommentteja: