tiistai 31. tammikuuta 2012

Kathy Reichs: Luita ja tuhkaa


Reichsin tuotanto pysyy aina vain yhtä laadukkaana ja mielenkiintoisena. Hänellä on uskomaton määrä tietoa antropologiasta ja siihen liittyvistä tieteenaloista oman ammattinsa kautta, mutta lisäksi hän tekee selvästi paljon tutkimustyötä myös muista aiheista ja kirjoittaa niistä kansantajuisesti. Reichsin kirjoja lukiessa tuntuu välillä kuin olisi jälleen koulussa.

Tällä kertaa Tempe Brennan auttaa poliisia joesta löytyneen tunnistamattoman nuoren uhrin henkilöllisyyden selvittämisessä. Tapaukseen liittyy myös useita muita kadonneita lapsia ja nuoria sekä tunnistamattomina löydettyjä ruumiita. Tutkinta saa Tempen muistelemaan lapsuudenaikaista ystäväänsä Evangelinea, joka katosi jälkiä jättämättä eräänä kesänä. Hän rupeaa etsimään uusia vihjeitä Evangelinen kohtalon selvittämiseen ja löytääkin niitä siskonsa Harryn avulla.

Luita ja tuhkaa on viimeisin suomennettu Reichsin kirja, mutta tämän jälkeen on ilmestynyt alkuperäiskielellä jo kolme muutakin kirjaa. Niistä yhden luinkin vähän aikaa sitten, mutta kaksi muuta odottaa vielä lukemistaan. Kunhan löydän ne ensin jostain.

Ei kommentteja: