maanantai 2. heinäkuuta 2012

E.L. James: Fifty shades darker


Anastasia Steelen ja Christian Greyn suhde jatkuu yhtä intensiivisenä kuin trilogian ensimmäisessäkin osassa. Vaikeuksia ja esteitä tulee tielle ja molempien on tehtävä kompromisseja ja myönnytyksiä saadakseen suhteen toimimaan. Kaikki ympärillä olevat ihmiset eivät myöskään hyväksy heidän kiinteää yhteiseloaan. Kumpikaan ei kuitenkaan voi kuvitellakaan elävänsä ilman toista.

Tässä(kään) tapauksessa ei voi hyvällä omallatunnolla sanoa, että toinen osa olisi ollut ensimmäisen veroinen. Kirja tuntui vähän tasapaksulta ja tavalliselta, ainakin verrattuna ensimmäiseen osaan. Äkkiähän tämä tuli siitä huolimatta luettua ja kolmas osa odottaa kirjahyllyssä omaa vuoroaan.

Kerrottakoon vielä tähän loppuun, että trilogian ensimmäinen osa ilmestyy suomeksi syyskuun alussa. Täytynee selailla myös se, sillä kirjassa on niin paljon fraaseja ja asioita joita en itse osaisi suomentaa mitenkään, joten on erittäin mielenkiintoista nähdä kuinka ne on onnistuttu kääntämään. Toivottavasti niin, ettei suomennos kuulosta kovin lapselliselta tai typerältä.

Ei kommentteja: