sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Bruce Holsinger: A Burnable book


Aika menee ihan liian nopeasti! Blogitauko on venähtänyt jo usean kuukauden mittaiseksi, joten taitaa olla aika ruveta taas laittamaan muistiin luettuja kirjoja.

Bruce Holsingerin esikoiskirjan löysin sattumalta englanninkielisten kirjojen hyllystä. Nimi oli houkutteleva, samoin se että kyseessä oli uunituore, uusi kirja. Ainakin meidän kirjastossa siis..

Tapahtumat sijoittuvat vuoden 1385 Lontooseen. John Gower tietää kaiken tietämisen arvoisen ja salaisuudet ovat hänelle arvokasta kauppatavaraa. Kun hänen ystävänsä Geoffrey Chaucer pyytää apua erään tietyn kirjan löytämisessä, tehtävän ei pitäisi olla ylivoimainen. Pikkuhiljaa kirjan aiheuttamat ongelmat, salaliitot ja jopa murhat alkavat paljastua, eikä John tiedä enää keneen voi luottaa.

Tarina oli hyvin jouhevasti etenevä ja suoraviivainen. Vaikka henkilöitä oli paljon, ei juonen seuraaminen ollut hankalaa alun jälkeen. Paikka paikoin lukeminen tuntui kuitenkin pitkäveteiseltä ja etenkin loppua oli venytetty mielestäni turhaan. Ihan hyvä kirja kuitenkin kokonaisuutena. 

Ei kommentteja: