maanantai 21. heinäkuuta 2014

Kesälomalukemisia

Onpa ollut ihana kesäloma! Säät ovat suosineet, aikataulu ollut täysin vapaa ja kirjoja on tullut luettua paljon. Koska olen vielä lomafiiliksissä, en jaksa tehdä kaikista omaa postausta, joten kokoan lukukokemuksia tähän.

James Herriot: Rakkaimmat ystävän

Olen lukenut kaikki Herriotin kirjat vähintään kahteen kertaan, monet useamminkin. Mutta aina niihin vain täytyy palata uudestaan. Maalaiseläinlääkärin työ Yorkshiren nummilla, vähintään omalaatuisten ihmisten keskellä on ihastuttavaa luettavaa. Herriotin avulla pääsee todelliseen  entisajan tunnelmaan, johon ei enää usein törmää.Nora Roberts: Heart of the seaPakollista romantiikkaa tarvitaan kesälukemistoon. Olen lukenut Robertsilta paljon kirjoja, jotka olen jättänyt bloggaamatta siitä syystä, etten ole keksinyt niistä yhtään mitään sanottavaa. Sama koskee tätäkin kirjaa. Irlanti, yliluonnolliset tapahtumat, rikas liikemies ja kaunis nainen, samat teemat toistuvat useissa Robertsin kirjoissa. Mutta mahtavaa luettavaa silloin, kun ei jaksa keskittyä mihinkään monimutkaiseen. En ihmettele yhtään, miksi kirjat myyvät edelleen paljon, Robertsia lukiessa tietää tarkalleen mitä saa, eikä se ole aina huono juttu ollenkaan.

Ransom Riggs: Miss Peregrine's home for peculiar children


16-vuotias Jacob on kasvanut kuunnellen isoisän uskomattomia tarinoita erikoisista lapsista. Eikä siinä kaikki, isoisällä on myös valokuvia tarinoidensa tueksi. Tästä huolimatta Jacob vanhetessaan hylkää tarinat mielikuvituksen tuotteina, eikä mieti asiaa sen enempää. Kunnes eräänä päivänä hän saa hälyttävän puhelun isoisältä. Mennessään ystävänsä kanssa tarkastamaan, että kaikki on kunnossa, hän löytääkin isoisän metsästä murhattuna. Jacobia alkaa kiinnostaa isoisän menneisyys, ja hän lähtee isänsä kanssa etsimään lastenkotia jossa isoisä on asunut, tarinoiden mukaan yhdessä hyvin erikoisten lasten kanssa.

Kirjan parasta antia olivat valokuvat, joiden kerrotaan olevan aitoja, käsittelemättömiä kuvia yksityisten ihmisten kokoelmista. En tiedä onko tarina muokkautunut kuvien mukaan vai onko kirjailija etsinyt varta vasten tarinaan sopivia kuvia, mutta ne täydentävät toisiaan hyvin. En kuitenkaan oikein jaksanut innostua kirjasta, jokin vain tökki lukiessa. Juoni tuntui toisinaan vähän liian yksinkertaiselta, aineksia olisi ollut kuitenkin vaikka mihin.

Ei kommentteja: