torstai 9. lokakuuta 2014

John Verdon: Tappakaa Peter Pan


Neljäs Dave Gurney -sarjan kirja saa alkunsa, kun poliisista pois potkittu Jack Hardwick pyytää palvelusta Davelta. Jack yrittää saada mielestään syyttömänä tuomitun Kay Spalterin ulos vankilasta vetoamalla osavaltion poliisin tekemiin vakaviin virheisiin tutkinnassa. Kay on tuomittu miehensä murhasta, mutta Dave toteaa olevansa pian Jackin kanssa samaa mieltä siitä, että alkuperäinen poliisitutkinta on ollut vähintäänkin puolueellista.

Murhan tutkinnassa tulee esille asioita, joita Dave ei ymmärrä lainkaan. Ase oli laukaistu paikasta, josta osuma uhriin ei näyttäisi olevan mitenkään mahdollinen. Lisäksi myös uhrin äidin kuolemasta löytyy epäilyttäviä seikkoja. Mahdollisia syyllisiä on useita, mukaanluettuna Kay Spalter, jonka tuomiota he yrittävät saada kumotuksi.

Pidän Verdonin kirjoista edelleen. Vaikka tapahtumat ovat suht hidastempoisia, eikä pitkään aikaan tunnu tapahtuvan mitään, pitää juoni silti otteessaan. Nytkin tapahtumien oikea laita selvisi vasta viimeisillä sivuilla, mikä piti jännityksen yllä loppuun asti. En tunnu olevan myöskään ainoa Verdonin lukija, sillä kirjan saaminen kirjastosta varausta tekemättä oli pitkän odotuksen takana. 

Ei kommentteja: