tiistai 7. helmikuuta 2012

Sophie Kinsella: The Undomestic Goddess


Samantha on kovapalkkainen yritysjuristi Lontoossa. Hänen uransa on hyvässä vauhdissa ja hän odottaa saavansa kuulla osakkuudestaan lähipäivinä. Kunnes hän huomaa tehneensä virheen. Eikä mitään pikkuerehdystä, vaan virheen joka todennäköisesti romuttaa hänen uransa. Samantha kävelee shokissa ulos toimistostaan ja astuu ensimmäiseen eteen tulevaan junaan. Hän päätyy maaseudulle erääseen kartanoon pyytääkseen päänsärkylääkettä, mutta huomaakin olevansa työpaikkahaastattelussa taloudenhoitajaksi. Ikuisena kilpailijaluonteena hän ei voi vastustaa haastetta, vaikka ei ole eläessään tehnyt ruokaa, siivoamisesta puhumattakaan.

Tämä kirja on istunut kirjahyllyssäni jo useamman vuoden, koskaan ei vain ole tuntunut sopivalta hetkeltä lukea sitä. Nyt kaipasin jotain kevyttä ja hyväntuulista luettavaa ja sain mitä tarvitsin. Välillä oli pakko nauraa ääneen, niin hulvattomasti Kinsella paikoin kirjoittaa. Tähän kirjaan tarttuessaan tietää, että loppu on onnellinen eikä kenellekään käy huonosti, välillä se on juuri se asia mitä kirjalta kaipaa.

2 kommenttia:

Linnea kirjoitti...

Totta, tämä kirja kyllä sai hyvälle tuulelle :) Minulle tämä oli ensimmäinen lukemani Kinsella, ja yllätyin kyllä positiivisesti.

Miiru kirjoitti...

En ole itsekään lukenut muita Kinsellan kirjoja, mutta kynnys tarttua niihin aleni huomattavasti :)