keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

E.L. James: Fifty shades of Grey


Fifty shades of Grey on ensimmäinen osa trilogiasta, joka kertoo kirjallisuuden opiskelija Anastasia Steelen ja yritysjohtaja Christian Greyn eroottisesta, intensiivisestä mutta synkästä suhteesta. Christianilla on pimeä puoli, joka juontaa juurensa lapsuuden traumoista. Anastasia taas on viaton ja kokematon tyttö, joka ei voi vastustaa Christianin vetovoimaa, vaan rakastuu tähän. Heidän suhteensa on kaikkea muuta kuin tavallinen, ja Anastasian on päätettävä kuinka pitkälle on valmis menemään.

En ollut kuullutkaan koko kirjasta ennenkuin brittiystäväni hehkutti sitä Facebookissa. Samoin kaikki hänen (naispuoliset) ystävänsä tuntuivat lukeneen sen ja olivat yhtä innoissaan. Tokihan tällainen menestysteos oli tilattava. Googlen kautta sain selville, että etenkin kotiäidit ym. ovat Yhdysvalloissa ottaneet kirjan omakseen ja se onkin ollut New York Timesin bestsellerlistan ykkösenä. Ilmeisesti kovin eroottisen sisällön vuoksi tämä on yksi parhaiten myyneistä e-kirjoista (helppo lukea julkisella paikalla ilman että kaikki tietävät mitä olet lukemassa). 

Kirja oli mukaansatempaava ja taisi myös olla se maaginen opus joka sai lukujumini poistettua. Aivot narikkaan -viihdettä, mutta sellaisena erinomainen kesäkirja. Toisetkin osat luen kyllä jossain välissä.

4 kommenttia:

Millimolli kirjoitti...

Mukavaa, että tämä alkaa ilmestyä suomalaisiin kirjablogeihin!

Itse kirjoittelin tästä jokin aika sitten ja on kyllä bloggerin tilastojen perusteella ollut aloittelevan blogini suurin hitti, eniten googlattu :D

Miiru kirjoitti...

Ilahduttavaa ettei kirjojen suosio ole sidoksissa siihen, miten niitä suomennetaan. Itseasiassa kirjoitettuani arvioni löysin samaisen trilogian myynnissä englanninkielisenä kirjakaupassa :)

Millimolli kirjoitti...

Oliko se ihan kirjakirjana Suomessa myynnissä? Minulla on ne kaksi jatko-osaa edelleen lukematta, kun sähköiset versiot eivät ole niin kivoja kuin oikeat kirjat.

Helpostihan tuon tilaisi kotiin kirjanakin, mutta kun olen niin kärsimätön, hetihetiheti on saatava eikä viikon päästä postissa. :D

Miiru kirjoitti...

Suomalaisesta kirjakaupasta löysin sen pokkarihyllystä muiden englanninkielisten kirjojen joukosta. Omani tilasin tosin vajaa 5 euroa halvemmalla (postikuluineen) netistä.